Augustus 2013 heb ik samen met mijn dochter een schitterende 9 daagse motortoertocht door Schotland gemaakt. “Lukas Ruiter Production” kent uit eigen ervaring de mooiste plekjes met soms adembenemende uitzichten en zorgt dat de routes over heerlijke en uitdagende stuurwegen loopt. Onze route was zelfs op maat gemaakt zodat we gedurende ons verblijf ook nog naar de Highlandgames in Aboyne konden gaan en een bezoek hebben gebracht aan de beroemde Glen Fiddich distilleerderij. Natuurlijk staat een bezoek aan het Loch Ness Exhibition Centre op het programma als de route langs dit beroemde en indrukwekkende Loch voert. Het verblijf in de hotels (B&B) was dik in orde en ook dineren was op een enkel hotel na prima zodat je na een fikse dag rit niet eens op zoek hoeft naar een restaurant in de overnachtingsplaats. ’s Avonds in de lokale pub de dag nog eens doornemen onder het genot van een pint is zeker een goed idee want in de meeste gevallen zijn de lokale Schotten erg nieuwsgierig naar het verhaal achter die motorrijdende toerist die hun dorp of stad binnen is komen rijden. Wij hebben ook een aantal keren meegemaakt dat we bij een tussenstop terug kwamen bij de motor en daar spontaan in een leuk gesprek raakten met een “local”. De heen en terugvaart (IJmuiden-Newcastle) met DFDS Seaways was eveneens prima, de binnenhut was voor ons meer dan voldoende want tenslotte slaap je gedurende de overtocht. Ook kan ik adviseren om voor het diner en ontbijt aan boord gebruik te maken van het zeer royale aanbod in het “7 Seas” restaurant. Al met al hebben wij een prima 9 daagse motorvakantie gehad en genoten van het ruime en met name in het noorden ruige Schotse landschap met dank aan de uitstekende voorbereiding van Lukas Ruiter Production!
Peter van Amersfoort
Geweldig georganiseerde reis over de prachtigste wegen met goede hotels!
Nel van der Zijden
Perfect, we zouden zo weer boeken. Voldeed volledig aan onze verwachtingen. Prachtige natuur en goede hotels in typische schotse gebouwen.
Wim Maassen van de Brink
Voor goed verzorgde motorreizen naar Schotland beslist het beste adres! Kennis van de beste plekjes, bezienswaardigheden, goede hotels en mooie route's. De beste reizen naar en door Schotland!
Mark van Hierden
Afgelopen augustus (2015) voor de tweede keer via LRP een reis door Schotland gemaakt op de motor. En weer was het een onvergetelijke ervaring met uitstekende hotels, mooie routes en dit keer een paar extra's. Vooral het bezoek aan de Kelpies dat LRP op ons verzoek had ingeprogrammeerd was overgetelijk. En dan nog maar te zwijgen over de Lonach Highland Games. Wat een spektakel en wat een geweldige traditie. Het weer was weer ondanks dat velen denken dat het in Schotland altijd regent, weer prima. Wel wat regen gehad, maar ook de zon was vaak aanwezig, we zijn zelfs een beetje bruin geworden. Dank voor een waanzinnige vakantie!!! Volgend jaar weer, dat is zeker. Rens en Katinka Brandenburg
Rens en Katinka
Fantastisch reisbureau! Als je wilt, op maat gesneden, niet de geijkte routes van doorsnee reisbureau's maar "out of the box" met pareltjes van Schotse plekjes. Ook een aanrader voor automobilisten!
Marina
Beste Harm, We zijn afgelopen maandag weer terug gekomen van onze vakantie in Schotland. We hebben ontzettend genoten!
Prima hotelletjes, met een leuke variatie van klein tot medium (van kleine B&B met 3 kamers bij Strathy Inn, kamers bij een pub, kamers bij de masterchef in Kildrummy etc.). Ieder had zijn eigen charmes. Soms hele grote kamers, soms wat kleinere kamers maar toen hadden we gelukkig geen kleren te drogen! Bij het Crags Hotel hadden ze zelf een foutje gemaakt, de reservering stond niet goed genoteerd in het boek. Top opgelost, na een biertje en een half uurtje regelen en wat schuiven kregen we een hele grote kamer en badkamer. Eten was overal prima geregeld. Ontbijt overal top, avondeten ook mooi divers. Nu moet ik dat er alleen weer af zien te krijgen, daar had je ons niet voor gewaarschuwd........ :=) Routes waren ook goed, maar vaak voor ons wel wat aan de korte kant. Daarom hebben we de routes wel wat uitgebreid. Soms hebben we wat gecombineerd op één dag vanwege de weersverwachting de volgende dag. Dit obv adviezen van de hotelbaas of wat tips van andere britse motorrijders en ik bleek ook zelf nog onroute kaartje met routes van Schotland te hebben. Uiteindelijk bijna 5000km gereden. Ontzettend leuke en vriendelijke mensen ontmoet. Vooral de spontane gesprekken bij het ontbijt, de bar, of zomaar op straat vonden we erg leuk. Het weer was uitdagender, zelfs voor de Schotten was het uitzonderlijk (zeiden ze tegen ons). We hebben alles meegemaakt, 4 graden over Applecross, gemiddeld rond de 10-12 graden, 22 graden bij Edinburg, storm in het noordoosten zodat je bijna omgeblazen werd en natuurlijk regen. Meestal buitjes, soms wat stromende regen maar dit was nooit lang. Links rijden ook meegevallen, ging beter dan verwacht. Kijken naar rechts blijft een aandachtspunt. Ook terug in NL gaat het nog goed! Dik compliment voor je, prima keuze van accomodatie en mooie routes door Schotland! Groeten Nico & Afra Al
Nico en Afra Al
Dank voor een geweldige motorreis naar de Highland Games. We zullen ongetwijfeld in 2014 opnieuw met jou in zee gaan (om aan de overkant te geraken, Schotland dus!!). Groet.
Katinka Brandenburg
Vandaag (29-5-2015) terug gekomen van een werkelijk schitterende vakantie in Schotland. Wat een natuur, vriendelijke mensen. De trip op de Ferry was prima verzorgd en onze wensen in de reis verweven. Wij zien terug op iets waardevols. Bedankt voor het samen stellen van onze reis! Boven onze verwachtingen! Gerrit en Margaretha Wesselink
Gerrit en Margaretha
Vrijdag 19 juni zijn Ton Kreijsig en ik (Dirk Westerveld) terug gekomen van een 12 daagse rit naar schotland. Ons verzoek was om Schotland in zijn geheel en zo goed mogelijk te zien via de single tracks in Schotland, waarbij de natuur voorop stond. Natuurlijk is dit niet in 12 dagen te realiseren, maar dit was dus om een zo goed mogelijke indruk van dit land te krijgen. Wij zijn daarom ook helemaal in het Noorden van Schotland geweest en daar over een soort karrenspoor geleid (minder dan een single track), maar die ook nog prima te rijden was. En daar zijn we zelfs een groep herten tegen gekomen. Wij moeten zeggen dat Harm Ruiter super zijn best gedaan heeft om aan onze wensen te voldoen, je merkt ook dat hij heel erg veel van Schotland weet en dit graag met je wilt delen. Natuurlijk zaten er ook de wat grotere wegen in de reis, maar dat kan dan soms ook niet anders en dat hoort er dan ook bij. Ook de accommodaties waren helemaal te gek, wat een diversiteit aan onderkomens heeft hij ons voor geschoteld, en allemaal met hun eigen charme met hele vriendelijke gast dames/heren waarbij je vaak hoorde van dat ze ons die dag al verwachtten. De bootreis (windkracht 6 op de heen reis), alsmede het inchecken, uitchecken en alles wat daartussen zit was al een beleving op zich. Wij kunnen zeggen dat Schotland een enorme WOW factor bezit, alles is ruim en weids, weinig verkeer en weinig huizen. Ja kan zomaar enkele uren geheel alleen daar rond rijden. Het eerste wat ons opgevallen is dat de Engelsen/Schotten de weg aan de natuur aanpassen en niet zoals wij dat gewend zijn hier op het vaste land de natuur aan de weg aanpassen. Zo kan je zomaar vier korte heuveltjes achter elkaar verwachten waar je niet al te hard overheen moet rijden, motor en bestuurder kunnen dan wel eens kort het contact met de grond verliezen. Ton en ik kunnen nu al zeggen dat dit zeker niet de laatste keer is geweest dat we Schotland bezoeken, ook dan kloppen we zeer zeker aan bij Harm Ruiter want hij heeft een super reis voor ons gemaakt.
Dirk Westerveld en Ton Kreijsig
Vorige week hebben we genoten van Scotland op z'n zomers! Elke dag stralend mooi weer. En dat reed natuurlijk heerlijk op de motor door het prachtige land met z'n slingerwegen en heuvels. De toer was prima geregeld door Lucas Ruiter Producties. Goede hotels, lekker eten en goede bedden! Het was een heerlijk relaxt gevoel dat je bedje geregeld is aan het einde van de dag. Bedankt tot de volgende x Annemarie Kooiman
Annemarie
Goede en degelijke organisatie. Naast de zeer volledige informatie verdient het persoonlijke contact een pluim.
Michel Visser
Als je echt naar Schotland wil dan moet je bij Lukas Ruiter wezen, wij hebben een geweldige vakantie gehad en doen dit zeker nog eens via Lukas Ruiter Production.
Joost Hamelink
Zéker de moeite waard, mooie routes, ook voor de automobilist een aanrader. De organisator is er duidelijk vaker geweest, goede ervaring en vooral kennis. De route weet je van te voren, maar ter plekke constant een verrassing. De reis was tot in de puntjes uitgewerkt, toppie!
Hans
Afgelopen maandag terug gekomen van onze 15 daagse toer Schotland en een klein stukje Lake District. (op ons verzoek zo aangepast door Harm) Wat kan ik zeggen/schrijven..... Alles klopte, de routes, de hotelletjes.....de passie waarmee Harm deze reizen in elkaar zet, voor iedereen persoonlijk, dat voel je zelfs in je vakantie. De routes zijn zo mooi om te rijden, ons verzoek was oa veel single tracks......die hebben wij heel veel gereden, de een nog mooier dan de andere.....de ''wow factor'' was hoog, heel hoog! Als kers op de taart hadden wij het geluk dat Schotland voor ons 2 weken droog weer in petto had.... Harm wij willen jou hartelijke danken, niet alleen voor een onvergetelijke vakantie maar ook voor de goede zorgen, de persoonlijke aandacht en dat jij je passie zo kan overbrengen, zodat andere mensen daar ook heel veel plezier aan beleven. Dank je wel Harm ! Rein en Henny Nobel
Henny en Rein Nobel
2500 schitterende pasmaat kilometers in een week over de smalste en mooiste wegen van Schotland en het Engelse Lake District (inclusief de 30%+ passen) en overnachtingen in stijlvolle, afgelegen hotelletjes: een reis zoals je het zelf niet verzint: dat doet Lukas Ruiter Production perfect voor je.
Harold de Bock
We zijn de afgelopen twee weken door Schotland getrokken. En door hun route te uploaden in de Garmin of TomTom, rij je echt de mooiste singletracks die daar te vinden zijn! Echt een prachtige vakantie met goede hotels. Helemaal top geregeld!
Karin de Jong

Plaats hieronder uw review

Uw review wordt na het versturen getoetst om vervuiling van de site te voorkomen (bv. virussen).

Verstuur uw reviewclear