18-daagse reis

Wild Atlantic Way

small-wr8z7811Deze reis gaat deels door de binnenlanden en deels langs de Atlantische Ocean. De vele typische Ierse dorpjes en de mooie natuurgebieden krijgen veel aandacht. Natuurlijk hoort ook Dublin in deze reis thuis. We hebben de routes zo gemaakt dat deze altijd ingekort kunnen worden en ze geven ook voldoende ruimte om bezienswaardigheden te bezoeken.

 

Kenmerken

geschikt voor:
motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

totaal aantal kilometers:
± 3601 km (gemiddeld per dag ±212 km).

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

vertrek:
begin mei t/m eind september.

 

small-2015-10-04-01-10-19-1_goldjungeBij de reissom inbegrepen

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief diner en   ontbijt in het Seven Seas buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen);
 • Overtocht van Schotland naar Noord-Ierland en terug;
 • 15 hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
 • Route voor GPS of route op papier;
 • Informatie over verkeer Ierland en Groot-Brittannië in het algemeen;
 • GGTO Reisgarantie.

 

Niet bij de reissom inbegrepensmall-230914ch195

 • Kosten veerponten en tol in Ierland en Groot-Brittannië ;
 • Middag- en avondmaaltijden;
 • entree voor bezienswaardigheden.

vanaf € 1700,00 p.p.

De route van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Tussen 14:30 en 15:30 meldt je je aan bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je diner en ontbijt in het “Seven Seas buffet restaurant” zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Dag 2 – Cairnryan Port (±259 km)

Je rijdt deze dag van Newcastle naar de omgeving van Cairnryan Port. De route gaat langs de Muur van Hadrianus en door het zuiden van Galloway. Je maakt nog één overnachting in Schotland.

 

Dag 3 – Dundalk (±188 km)

Na het ontbijt rij je naar de ferryterminal. Daar ligt de ferry klaar die je in twee en een half uur naar Noord-Ierland brengt. Vanaf de haven naar Dundalk is de lengte van deze rit zo’n 188 kilometer. De route gaat door Belfast en daarna deels langs de kust en deels iets meer landinwaarts. Het hotel bevindt zich al in de Ierse republiek.

 

Dag 4 – Athlone (± 233 km)

Lekker toeren over single tracks naar het binnenland. Je doorkruist een aantal kleine dorpjes en passeert vele meren. Uiteindelijk kom je dan tevreden aan in Athlone wat aan de zuidkant van Lough Ree ligt waar de rivier de Shannon dwars doorheen stroomt

 

Dag 5 – Dublin (±183 km)

Ook vandaag weer kleine weggetjes en uiteindelijk aankomen in de gezelligste stad van Europa! Dublin is een stad vol cultuur. In de avond zijn vele pubs open en je zult gegarandeerd een gelegenheid vinden waar je de avondmaaltijd kunt gebruiken.

 

Dag 6 – Waterford (±255 km)

Heerlijk toeren over de “Wicklow Mountains”. Daarna rij je langs de kust naar Waterford, een plaatsje dat aan de “River Suir” ligt. Waterford is bekend door o.a. de kristalindustrie die hier in de 18e eeuw is ontstaan.

 

Dag 7 – Cork (±181 km)

Je gaat deze keer niet langs de kust maar landinwaarts in de richting van Tipperary. De route volgt deels de River Suir en buigt dan af over de Galty Moutains naar Cork, de op één na grootste stad van Ierland. Net als Dublin heeft Cork een bruisend uitgaansleven en zijn er vele mogelijkheden om de avond plezierig door te brengen.

 

Dag 8 – Bantry (±227 km)

Vandaag ga je de eerste stukken van de “Wild Atlantic Way” rijden. Na 20 kilometer door het land rijden zal je het eerste gedeelte langs de zuidkust toeren. Daarna om Mountain Gabriel heen en dan richting de Sheep’s Head

 

Dag 9 – Killarney (265 km)

De kust van Beara met met vele kleine vissersplaatsjes en daarna de Ring of Kerry! Dit is Ierland op en top.

 

Dag 10 – Limerick (±236 km)

Opnieuw een stuk van de Wild Atlantic Way. Dingle, Conner Pass, Brandon Bay en Tralee Bay zijn bijzondere punten tijdens de eerste helft van de dag. In de middag rij je verder via Tralee en “The mouth of the Shannon” naar Limerick. Deze stad is in de 9e eeuw door de Vikingen gesticht.

 

Dag 11 – Galway (±262 km)

Na het ontbijt rij je via de noordkant van The mouth of the Shannon en daarna weer langs de Atlantische kust. Je passeert de Cliffs of Moher en in de verte zie je de Aran Islands. Daarna draai je weer landinwaarts langs de Galway Bay. Wij kunnen je verzekeren dat je ook deze dag weer ogen tekort zult komen

 

Dag 12 – Ballina (±279 km)

Grote kans dat je langs de kust walvissen, dolfijnen en orka’s kan zien! Ook voor de vogelaars onder de motorrijders is het feest. Neem een verrekijker mee!

Connemara is een mooi ruig gebied waar je je weer verbaast over de schoonheid van dit land. Via Clifden en Westport rij je weer het volgende natuurgebied in, Nephin Beg Range. Uiteindelijk eindigt de route in de omgeving van Ballina.

 

Dag 13 – Ardara (±240 km)

Vandaag rijdt je langs Donegal Bay naar Donegal. Ook hier weer vele kleine vissersdorpjes en vele kleine stuurwegen waar motorrijders van houden. In de omgeving Ardara is leuk hotel geboekt.

 

Dag 14 – Londonderry (±233 km)

Vandaag gaan we langs vele kleine baaien, de rotsachtige kust en er is een grote kans op het spotten van walvissen en dolfijnen. En als je dan over de oceaan kijkt bedenk je dat vele kilometers verder Noord-Amerika ligt. Het is je laatste tocht deze vakantie in Ierland, het hotel ligt in de omgeving van Londonderry wat weer deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk

 

Dag 15 – Belfast (±200 km)

Alweer de laatste dag van je vakantie in Ierland. Je zit dan inmiddels weer in het Verenigd Koninkrijk maar het blijft onveranderd mooi! De Giant Causeway en The game of Thrones is wat de klok slaat. En het blijft natuurlijk lekker rijden en je opnieuw verbazen over het land, de bevolking en het feit dat daar gelukkig vrede is na zo’n lange tijd van burgeroorlog. Uiteindelijk zal je overnachten in de omgeving van de haven waar de boot je de volgende dag weer terug brengt naar Schotland.

 

Dag 16- Carnwath (±150 km)

In de ochtend ga je aan boord van ferry die je naar Cairnryan Port brengt. Dan is het weer een stuk door Schotland toeren, op weg naar je laatste overnachting op de Britse eilanden. We zorgen er natuurlijk wel voor dat deze trip niet onderdoet voor alle voorgaande dagroutes.

 

Dag 17 – North Shields (DFDS Seaways) (±210 km)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt stap je op je motor en ga je via Peebles en Coldstream naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie stuurwegen en een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

’s Avonds is het weer genieten van het diner in het “Seven Seas buffet restaurant” en nagenieten van de bijzondere reis die je hebt gemaakt.

 

Dag 18 – Aankomst in IJmuiden

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het “Seven Seas buffet restaurant” ga je nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

Bereken de prijs & boek uw reis!

vanaf € 1700,00 p.p.

De route

klik op kaart voor een vergroting

 • We zijn de afgelopen twee weken door Schotland getrokken. En door hun route te uploaden in de Garmin of TomTom, rij je echt de mooiste singletracks die daar te vinden zijn! Echt een prachtige vakantie met goede hotels. Helemaal top geregeld!
  Karin de Jong
 • Fantastisch reisbureau! Als je wilt, op maat gesneden, niet de geijkte routes van doorsnee reisbureau's maar "out of the box" met pareltjes van Schotse plekjes. Ook een aanrader voor automobilisten!
  Marina
 • Als je echt naar Schotland wil dan moet je bij Lukas Ruiter wezen, wij hebben een geweldige vakantie gehad en doen dit zeker nog eens via Lukas Ruiter Production.
  Joost Hamelink
 • Goede en degelijke organisatie. Naast de zeer volledige informatie verdient het persoonlijke contact een pluim.
  Michel Visser
 • Dank voor een geweldige motorreis naar de Highland Games. We zullen ongetwijfeld in 2014 opnieuw met jou in zee gaan (om aan de overkant te geraken, Schotland dus!!). Groet.
  Katinka Brandenburg
 • Perfect, we zouden zo weer boeken. Voldeed volledig aan onze verwachtingen. Prachtige natuur en goede hotels in typische schotse gebouwen.
  Wim Maassen van de Brink
 • Geweldig georganiseerde reis over de prachtigste wegen met goede hotels!
  Nel van der Zijden
 • 2500 schitterende pasmaat kilometers in een week over de smalste en mooiste wegen van Schotland en het Engelse Lake District (inclusief de 30%+ passen) en overnachtingen in stijlvolle, afgelegen hotelletjes: een reis zoals je het zelf niet verzint: dat doet Lukas Ruiter Production perfect voor je.
  Harold de Bock
 • Voor goed verzorgde motorreizen naar Schotland beslist het beste adres! Kennis van de beste plekjes, bezienswaardigheden, goede hotels en mooie route's. De beste reizen naar en door Schotland!
  Mark van Hierden